'Big Little Lies' Nicole Kidman style


BIG LITTLE LIES CELESTE(NICOLE KIDMAN) STYLE





Son zamanların en çok konuşulan dizisi Big Little Lies, eminim birçoğunuz izlemişsinizdir ama izlemeyenler varsa hemen başlamalılar zaten 7 bölümlük bir mini dizi hemen bitirirsiniz gerçi 2. sezon haberi de geldi ama... Dizi ilk bölümünde bana sıkıcı ve manasız gelmişti itiraf etmeliyim ki ama ikinci bölümünden itibaren hep bir sonraki bölümü merak ettiğim için hızla bitirdim. Bu arada dizi romandan uyarlanmış romanın yazarı ise Liane Moriarty sizlere kitabın orjinal halinide bırakayım d&r'da mevcut belki okumak isteyebilirsiniz benim alınacaklar listemde kendisi(kitabın linki).
  The most talked Tv series of recent times Big Little Lies, ı am sure most of you have watched but if you don't, you should start right now. This tv series have only 7 episodes though ı have some news about second season...You finish it immediately. I must confess that the first episode of this series was boring and meaningless to me but since the second episode ı was wondering next part and ı finished quickly. By the way this series adapted from the novel of Liane Moriarty. This novel available at D&R so ı leave novel link maybe you want to read this actually this book in my wish list. 

Kurgusu izlediğim diğer dizilerden farklı yani izlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum ama bölüm bitince aklımda pek diyalog kalmıyor genelde mekanlar ve kadınların mimikleri aklımda kalıyor nedense... Küçük bir bilgi daha eklemek istiyorum şu sıralar ülkemizde olan Ufak Tefek Cinayetler dizisi Big Little Lies'ın çok benzer bir versiyonu ve bence yerli yapımlar arasında müzikleriyle olsun çekim açısıyla olsun çok kaliteli bir dizi diye düşünüyorum. 
  Editing of series is different than other series for example I don't understand how the time passed while ı was watching but there is not much dialogue in my mind mostly I remember headliners' mimics and paralinguistics when the episodes end... I want to give factoid, Ufak Tefek Cinayetler Tv series that is posting in our country is very similar to Big Little Lies, I think  it is a high quality series with respect to the filming of the domestic productions with their musics and actresses. 

Asıl konuma geri dönersem eğer izlemeyenler için dizinin konusundan kısaca bahsetmek istiyorum.
Dizide birbirinden tamamen farklı üç kadın karakter(Madeline, Celeste,Jane) var ve onları bir araya getiren tek ortak özellikleri ise çocuklarının aynı okula gidiyor olmaları. Karakterlerin birbirlerinden sakladıkları sırlarla dolu yaşamları var aslında ama, dışarıdan Jane hariç Madeline ve Celeste mutlu, huzurlu görünmekle birlikte bazı sıkıntıları var. Dizi aslında bir cinayet araştırmasını konu alıyor ama diziyi izlerken ne  kurbanı anlıyorsunuz ne katili ama bir taraftan kim cinayet işleme potansiyeline sahip olabilir diye her bölümde bir düşünüyorsunuz çünkü şaşırtıcı özellikleri çıkabiliyor ana karakterlerin ve kriminal bir dizi olmasına rağmen beni derinden etkileyen psikolojik sahneleri fazlasıyla var özellikle Celeste'nin... Dizide hoşuma giden bir diğer şey de kadınların güçlü yanlarını öne çıkarmaları oldu. Kendi ülkemin perspektifinden bakınca bir kadının tek başına çocuğunu büyütmesi yada eşiyle yaşadığı sıkıntıları çocuklarına yansıtmadan onlara huzurlu bir ortam hazırlaması, her ne kadar olağan şeyler gibi görünse de kadınların aslında çok güçlü yanlarını ortaya çıkardıklarını düşünüyorum. Biraz daha detaya girersem çok ipucu vermiş olacağımdan konuyu burada kesiyorum. 
  I get to the main point, ı would like to briefly talk about plot of this series.There are three different as night and day woman(Madeline,Celeste,Jane) in TV series and their common trait is their children who go to same school. This characters have their lives full of secrets hidden from each other, and they have perfect lifes with their family when looking from outside but all of them have lots of problem in their lives, families, and husbands. The series is actually about a murder investigation, but when you watch the series, but you don't understand who is killer and who is murders you think in every episode because you suspect every main character, they have amazing features you can't guess it. On the other hand there are more psychological scenes that deeply affect me, especially Celeste 's ...  Another thing that I liked about the series was that they highlight the strengths of women.From the perspective of my own country, I think that a woman bring up her child alone and prepares a cosy home environment for her children without reflecting on the troubles she has experienced with her husband, even though it looks like ordinary things. If I give more detail, ı will give spoiler so ı finish here.
Dizi de hem oyunculuğunu hem de stilini en çok beğendiğim başrol oyuncusu ise Celeste yani Nicole Kidman. Celeste'nin mesleği aslında avukat ama eşi Perry için mesleğini bırakmış durumda. Dışarıdan bakıldığında varlıklı ve huzurlu bir kadın gibi görünse de izlerken bile ne kadar çaresiz bir kadını canlandırdığını görebiliyorsunuz, eşi tarafından şiddete maruz kalıyor ne yazık ki... Perry(Celeste'nin eşi) ile olan sahnelerinde ona attığı kaçamak ve korkak bakışlarından öyle etkileniyorsunuz ki... Celeste tüm bunları yutarken o güçlü kadın kimliğiyle ters düşüyor ne yazık ki .
Oyunculuğuna bu sahnelerde hayran kalmamak imkansız tamamen vücut diliyle bazen anlatmak istediği duyguyu size güzelce veriyor. Böyle bir roldeki kadının kıyafetleriyle kimliği de tabii ki örtüşüyor. Varlıklı ama mutsuz bir kadın olan Celeste için özenilmemiş görüntü tercih edilmiş dizide. Genelde kahverengi ve pudra tonlarında kıyafetlerle görüyoruz Celeste'yi ve bu tonlar saç rengiyle birlikte güzelliğini daha çok ortaya çıkarmış.Tarzı için zahmetsiz kelimesi çok uygun diye düşünüyorum  ama bir o kadar şık. 
 Celeste(Nicole Kidman) is the leading actress that I like the most in both the actess/actor and her style. Celeste's job is actually a lawyer, but she has left profession for her wife Perry. When you look at it from the outside she looks like a wealthy and peaceful woman, but you can see helpless woman in some stagesunfortunately she is exposed to violence by her husband ... You are so impressed by the fleeing and cowardly her looks you gave her at the stages with Perry (Celeste's wife) ... When Celeste gulp all of this, it is in opposition to that strong female identity, unfortunately.
It is impossible for you to be impressed with these performances for the actor's body language and sometimes gives you the feeling that you want to tell. Of course, the identity of the woman in such a role overlaps with her clothes. For Celeste, a wealthy but unhappy woman, an image that is aspiring is preferred. We usually see her with clothes in brown and powder tones. These tones revealed more beauty with her hair color. I can say effortless but stylish for style.


Bu kadar sade giyinip nasıl şık olunur diye sorgulamadım değil, kesinlikle her gün her yerde giyinilebilecek bir kombin.How look fashionable to dress simple? That clothes that can be worn everyday. 





https://www.hotic.com.tr/p/11973/hyper-kahverengi-kadin-duz-cizme
Hotiç/182TL
stradivarious/99TL
MassimoDutti/899TL




Sizlerde bu zamansız parçaları benim gibi çok beğendiyseniz koyduğum alternatiflere göz atabilirisiniz. If you like this timeless clothes, you should glance that links


Bahsetmek istediğim zahmetsiz görünüm tam olarak bu! ne abartılı bir takı var ne de dikkat çekici bir kıyafet çok şık ve sade. The effortness look that ı mean before! Very simple and fashionable look because there is no jewerely or no remarkable colors. 
AdilIşık/ 199TL
Forevernew/299TL



Celeste'nin dizi boyunca kendini en güçlü hissettiği an bu an olabilir, kendini tekrardan avukat gibi hissetmek ona iyi geliyor.It may be the moment that Celeste feels most strongly during the series, it makes good sense to feel like a lawyer.
Massimo Dutti/649TL
Adil Işık/80TL


Mango/120TL
Pudra tonlarında ceket ve ipek şal uyumu da zamansız görünümlerden biri olabilir, hemde şal gibi güçlü aksesuarlar her zaman kıyafetleri üste taşıyor.In powder tones, jacket and silk shawl accent can also be one of the timeless looks, strong accessories like silk shawl always carry clothes on top.
Massimo Dutti/169TL



Sizlere hem diziden hem de Nicole Kidman'ın dizideki görünümden bahsetmek istedim. Bu görünümlere ülkemizde rahatlıkla ulaşabileceğiniz markalardan alternatifler bulmaya çalıştım. Umarım ilham olur. Keyifle okumuş olmanız dileğiyle.
I want to talk about Tv series and Nicole Kidmans' style in this series. I found some alternatives that you can reach easily in our country. I hope you will inspire that style. With pleasure reading.

Merve ALTIN
altin.mrv@gmail.com


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

The Intern 'Anne Hathaway'(Jules Ostin) Style

Style of 'A Single Man'/A Single Man Stil İncelemesi

Carol Filmi Stil incelemesi (Cate Blanchett)